vrijdag 22 augustus 2008

Deelnemen rules!

Deelnemen is belangrijker dan winnen, met die Olympische gedachte kunnen de Belgische olympiërs zich alvast troosten. Tijdens de Spelen in Sidney in 2000 hield ook Eric Moussambani dat motto in zijn achterhoofd. Hij kwalificeerde zich voor het zwemmen door middel van een wildcard. Die wildcards werden uitgedeeld aan minder ontwikkelde landen om hen meer bij de Olympische Spelen te betrekken.
Moussambani zou voor Equatoriaal-Guinea deelnemen aan de 100 meter vrije slag. Hij was dan 22 jaar oud en had pas acht maanden voor de Spelen leren zwemmen.
Trainen deed hij in het zwembad van een hotel, één van der twee zwembaden die Equatoriaal-Guinea rijk is. Voor hij op de Spelen verscheen had Moussambani nog nooit een 50-meter bad gezien. Het resultaat was er ook naar. Moussambani deed meer dan twee keer zo lang over zijn 100 meter dan zijn concurrenten. Het leverde hem de bijnaam ‘de aal’ op. Ofschoon hij er als een speer vandoor gaat, lijken zijn laatste meters zwemmen toch sterk op verdrinken.

1 opmerking:

Stef B zei

Joehoe, ne post!! hoewel ook al weer een tijdje geleden.