vrijdag 25 januari 2008

Kernbrogel

Vraag aan honderd Vlamingen of er kernwapens aanwezig zijn in België. Zeker de helft zal je antwoorden ja, in Kleine Brogel. Jarenlang proberen vredesactivisten onder wie ook heel wat politici er uit protest met de aanwezigheid van kernmateriaal over de draad te kruipen. Telkens berichten onze Vlaamse omroepen en kranten daar uitgebreid over.
In het verleden gaven heel wat gezagdragers, soms per ongeluk, maar vaak ook bewust, toe dat er inderdaad kernkoppen aanwezig zijn in de luchtmachtbasis. Iedereen weet het, ook Nizar Trabelsi die beweerde plannen te hebben om een aanslag te plegen op Kleine Brogel. Hij wilde met een bomauto op de basis inrijden om er zoveel mogelijk Amerikaanse slachtoffers te maken. Amerikanen? Ja, inderdaad, want de kernkoppen worden bewaakt door Amerikaanse militairen.
Waarom maakt iedereen dan zoveel ophef over de bekentenis van Pieter De Crem? Het antwoord daarop valt niet ver te zoeken. De afgelopen jaren heeft De Crem zowat iedereen onder vuur genomen. Oog om oog, tand om tand.

Geen opmerkingen: