dinsdag 25 september 2007

Onder de gordel

Groot nieuws vandaag in enkele Waalse kranten, maar ook in het Belang Van Limburg en de Gazet Van Antwerpen. De zus van Bart De Wever woont in WalloniĆ«! Bang! Bovendien is ze werkloos! Bang! ‘Eat this Bart!’ hadden de desbetreffende journalisten er nog willen onderschrijven. Het is een nieuwe aanval op de persoon die door de Waalse media samen met Yves Leterme als baarlijke duivel wordt gezien. In WalloniĆ« lijkt men te vrezen dat De Wever hier en daar al een oude tank aan het opknappen is en er binnenkort de taalgrens mee dreigt te bestormen.
Dat zoiets niet meteen voor morgen is, willen Waalse commentatoren niet onder ogen zien. Het is uiteraard eenvoudiger je te richten op een vijand dan naar de grond van de zaak te kijken, in dit geval zoeken. Die vijand aanvallen door het bedrag dat zijn zus als uitkering krijgt in de krant te zetten, is erg laag. Als ik mij moest verantwoorden voor wat mijn broers allemaal uitstaken, dan had ik al een fulltime woordvoerder in dienst. Het afschilderen van De Wever als een hypocriet en duivels persoon heeft meer gevolgen. De Wever ontvangt al een paar weken haatmails en dreigementen van Belgicisten. Zware bedreigingen, er werd zelfs toegewenst dat zijn zoontje zou worden overreden.
Waalse politici distantieerden zich zeer duidelijk en met grote woorden van deze bedreigingen. Maar de bal mag ook eens naar de Franstalige media gekaatst worden. De verantwoordelijkheid ligt ook deels bij hen. De loopgraven waarin onze politici nu vastzitten hebben ze in de media zelf gegraven.

Geen opmerkingen: